A gyerekek fejlődésében a játék rendkívül fontos szerepet tölt be. A játék ugyanis nem csak szórakozás, hanem általa fejlődnek a mozgásos, gondolkodási és a szociális képességek is. Játék és játék között viszont nagy különbségek lehetnek, azaz nem mindegy milyen játékot választasz a kicsinek. Az elmúlt évtizedekben egyre népszerűbbé váltak az interaktív, oktató játékok, amelyek különösen jól szolgálják a gyerekek fejlődését.

Az interaktív játékok világítanak, vibrálnak, vagy hangokat adnak ki

Mik azok az interaktív játékok?

Az interaktív játékok olyan modern játékok, amelyek játék közben a megfelelő érintésre vagy feladat elvégzésére világítanak, vibrálnak, hangokat adnak ki, akár beszélnek is. Ezáltal folyamatos visszajelzést adnak a gyerek számára, így sokkal jobban lekötik a figyelmét és mosolyt csalnak az arcukra.  Óriási előnyük, hogy a gyermek és a játék interakciója általában egy új készség elsajátításához, vagy egy meglévő fejlesztéséhez vezet.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy például hogy a kisgyermek megfelelő módon megnyom egy gombot, megüti a játékot egy játékkalapáccsal, vagy bármilyen más módon   érintkezésbe kerül vele.  A játék pedig, ha az interakció módja helyes volt, valamilyen módon reagál  –   zümmög,  világít vagy beszél. Ez azonnali jutalmazást jelent a pici számára, ami motiválja őt és segíti a gyors fejlődést.

Miért hasznosak az interaktív gyerekjátékok?

Az oktató játékok nem csupán élvezetesek, de kiváló fejlesztő hatásuk is van, amelyek a későbbiekben nagy előnyt jelenthetnek a gyerekek számára. De mi mindent fejleszthetnek az interaktív játékok? 

 • A gondolkodási képességet, kreativitást
 • Érvelő képességet
 • Fantáziát
 • Kooperációs képességet más gyerekekkel
 • Ügyességet, motorikus képességeket
 • Előnyt jelenthetnek a későbbiekben az olvasásban, a matematikában és a természettudományokban.

Az interaktív oktató játékok elősegítik, hogy a gyermek számára a tanulás ne nyűg, hanem élvezet legyen, és kialakuljon a tanulás iránti szeretetük, amely később az iskolában óriási hasznukra válik. Sőt, az is előfordulhat, hogy valamilyen oktató (például építős) játék olyannyira inspirálja a gyermeket, hogy akár a hivatását vagy életre szóló hobbiját, szenvedélyét is megtalálhatja általa. 

A mi kedvencünk: STEM építkezős játék készlet

A STEM oktató játékok közül az építkezős játék a kedvencünk, mivel egyaránt szuper ajándék fiúk és lányok számára 3 és 10 éves kor között. Bár a legtöbb játék kifejezetten egyik vagy a másik nem számára készül, ez a játék mindkét nem számára remek szórakozást jelenthet, a fiúk és lányok érdeklődését is egyaránt képes fenntartani. Ára ráadásul kedvező, hiszen a hazai internetes áruházakban már 9 ezer forint környékén is megvásárolható. 

A stem interaktív játék fiúknak és lányoknak is jó választás

Az építős játék egy elektromos fúrógépet, egy kézi csavarhúzót és 237 egyéb alkatrészt tartalmaz, amelynek segítségével rengeteg 2D és 3D alkotás készíthető, például pillangó, oroszlán, madár, virág de bonyolultabb alakzatok, például kamion vagy helikopter is. Sokszínűségének köszönhetően tartósan, akár órákra is képes lekötni a gyerekek figyelmét, érdekfeszítő és izgalmas. 

Mit szeretünk még a STEM építős játékban? 

 • A blokkokból rengeteg építmény készíthető, a lehetőségek száma szinte végtelen
 • Elősegíti a bátor kísérletezést  az   alkatrészekkel, ami remekül növeli a kreativitást
 • Az össze és szétszerelés könnyen és gyorsan megoldható.
 • Az   alkatrészek   gazdag   színvilágúak,   és   fejlesztik   a   kognitív képességét a gyermeknek. 
 • A  játékok biztonságos és kifogástalan minőségű anyagokból készültek.  Az   alkatrészek minőségi ABS műanyagból fejlesztették, független laboratóriumokban tesztelve, nem tartalmaznak mérgező anyagokat. 
 • A játékok minden sarka le van simítva,  és a fúrógép sebessége alacsony és  konstans, ezért a gyermek biztonságban játszhat. 
 • A termék ellenálló képessége jó és nehezen eltörhető még akkor is, ha a földhöz   vágja a használója.   

Hol vásárolj oktató játékokat? 

Az interaktív játékok közben megélt felfedezés öröme tehát remekül hat a gyerekek fejlődésére. Természetesen nem csak ilyen játékot vásárolhatsz a gyermeknek, előnyös az is, ha több típusú szórakoztató játék áll a rendelkezésre. 

Érdemes előbb felfedezni a kínálatot, mielőtt kiválasztod a megfelelő terméket. Jó ötlet lehet végigböngészni a nagyobb webáruházak, például az emag.hu website kínálatát, ahol a termékek különböző   kategóriákba   vannak   felsorolva,   ezért   jóval   könnyebb   kiigazodni és megtalálni a tökéletes játékot. 

Sok örömet kívánunk! 

[Támogatott tartalom]