Ahogy a technológia rohamos fejlődése átformálja a világot, a LEGO is kénytelen lépést tartani a digitális forradalommal. Az egykor csak fizikai kockákból álló építési élmény most már átment egy új dimenzióba, miközben a gyártó új világba lépett. Miért olyan fontos a vállalat számára, hogy a fizikai és online világot összekapcsolja? Olvasson tovább és ismerje meg a válaszokat és részleteket!

A LEGO válasza egyszerű: azért, mert mindig is arra törekedtek, hogy lépést tartsanak az idővel és megfeleljenek a fogyasztók igényeinek. Ahogy a gyerekek és felnőttek egyaránt egyre inkább elmerülnek az új technikákban, a LEGO-nak is fel kellett készülnie arra, hogy eleget tegyen az elvárásoknak. Így születtek meg azok az alkalmazások és platformok, amelyek a fizikai építést ötvözik az elektronikus élményekkel.

A LEGO lépést tart a technológiai fejlődéssel

A LEGO-nak sikerült létrehoznia olyan alkalmazásokat, amelyek valóban megváltoztatták a játék módját. A LEGO Digital Designer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy virtuálisan építsenek bármit, amit csak el tudnak képzelni, és ezután akár valóságos LEGO-kockákkal is megvalósíthassák az elképzeléseiket. Az alkalmazások, mint például a LEGO Mindstorms és a LEGO Boost, pedig még tovább viszik ezt a koncepciót, lehetővé téve a programozás és a robotika világába való betekintést az építőkockák segítségével.

Ezek a technikai fejlesztések nemcsak a játékélményt gazdagították, hanem az üzleti stratégiát is átformálták. A gyártó így a játékok mellett élményt is kínál. A digitális platformok lehetővé teszik számukra, hogy a fogyasztókkal való kapcsolatot megerősítsék, és még inkább bevonják őket az építőkockák világába. Emellett ezek az újítások segítettek abban is, hogy a LEGO kitörhessen a gyerekek szegmenséből, és a felnőttek és oktatási intézmények számára is vonzóvá váljon.

Ugyanakkor a közösségi térben is nagy szerepet játszik. A rajongói közösség évről évre egyre nagyobb és lelkesebb, és a LEGO ennek tudatában különleges kezdeményezéseket indított. A LEGO Ideas felület például lehetőséget ad a résztvevőknek, hogy saját tervezésű készleteket küldjenek be a vállalathoz, és ha elegendő támogatást kapnak, abban az esetben akár valóra is válhatnak. 

Izgalmas kihívások a jövőre nézve

Az absztrakt digitális fogalmak és a kézzelfogható problémamegoldás közötti szakadék áthidalásával a LEGO SERIOUS PLAY® felületet biztosít a kreativitás felszabadításához, a csapat dinamikájának fokozásához és az innovációs kultúra előmozdításához. A módszer arról híres, hogy képes felszabadítani a kreativitást és elősegíti az együttműködésen alapuló problémamegoldást, új megközelítést kínál az online átalakulás bonyolultságaiban való eligazodáshoz. Ez a módszertan, amely magában foglalja a LEGO kockákból való modellek építését az ötletek és kihívások megjelenítésére, tapintható és vizuális módot kínál a virtuális stratégiákban rejlő elvont fogalmak felfedezésére.

Az átalakulás keretében a SERIOUS PLAY® egyedülálló ötletbörze környezetet tesz lehetővé. 

A játékos, de strukturált LEGO építési tevékenységekben a csapattagok nonverbálisan fejezhetik ki ötleteiket, és gyakran újszerű betekintést nyerhetnek a virtuális küzdelembe. Ez a folyamat a kommunikációs szakadékok áthidalása mellett elősegíti a csapaton belüli különböző nézőpontok mélyebb megértését is, ami elengedhetetlen a hatékony digitális átalakuláshoz.

A gyártó vállalat emellett számos rendezvényt és versenyt is szervez, ahol a rajongók találkozhatnak egymással, megoszthatják tapasztalataikat és tanulhatnak egymástól. Ezek az események egy olyan közösségi építési folyamat részévé teszik a LEGO-t, amelyet a vállalat büszkén támogat és ösztönöz.

A LEGO tehát az építőkockák mellett sokkal inkább egy olyan világot alkot, amely ötvözi a fizikai és digitális élményeket, és amelyben a közösség és a kreativitás mindenekfelett áll. 

Támogatott tartalom – [x]

Kép forrása: LEGO