Melegség, puhaság és maximális biztonság: ezt éli át a magzat az anyaméhben. A születés után azonban minden megváltozik, és a picinek alkalmazkodnia kell a külvilághoz. Ilyenkor hatalmas segítség a számára, ha egy olyan helyet biztosítasz neki, ahol a pocakhoz hasonló körülményeket vannak. Erre tökéletes megoldás egy puha, jó minőségű babafészek. A cikkben körbejárjuk, hogy mi mindenre jó a babafészek, és mire kell figyelni a vásárláskor. Bemutatunk egy fantasztikus gyártót is, a lengyel Jukkit, akik kedvező árú, mégis kiemelkedő minőségű és nagyon cuki modelleket készítenek. 

 Jukki babafészkek jó minőségűek, áruk mégis kedvező

Miért érzi jól magát a csecsemő a babafészekben?

Ma már több éves tapasztalat bizonyítja, hogy a babafészek pozitív hatást gyakorol a baba közérzetére. A puha fészek minden oldalról körülöleli a babát, meleg és kényelmes – hasonlóan anyu pocakjához. Az elv kicsit hasonlít a hagyományos pólyához, a babafészek viszont sokkal szabadabb mozgást enged az apró lábacskáknak, ami elősegíti a csípő egészséges fejlődését. Így jobb megoldásnak tekinthető, mint a pólya. 

A babafészek további előnye, hogy nagyon sokoldalúan használható, és állandóságot, a megszokott környezet nyugalmát adja a kicsinek. 

Hol használhatod a babafészket? 

A babafészek rengeteg helyzetben használható, lássuk a legfontosabbakat:

  • A kiságyban puha fészket biztosít, megvédi a csecsemőt a kemény rácsoktól,
  • A szülői ágyban saját kis helye lehet az újszülöttnek, és nem kell attól tartanod, hogy leesik;
  • A fészket helyezheted a szőnyegre vagy kanapéra is, így a babád minden helyiségben veled lehet;
  • A babakocsiban jobban elnyeli a rázkódást és extra melegséget biztosít,
  • Ráadásul magaddal viheted utazásokra, így a kicsi mindig új helyen is a megszokott környezetében lehet.

Fontos! A babát sose hagyd felügyelet nélkül a babafészekben!

Milyen a jó babafészek? 

Rengeteg cuki babafészket találsz a piacon, de önmagában ne csábítson el az aranyos kinézet – érdemes minőségi és praktikussági szempontokat is figyelembe venni. 

A babafészek anyaga

A babafészeknek nagyon puhának és rugalmasnak kell lenni, nem tartalmazhat merev, kemény elemeket. Ugyanakkor az is lényeges, hogy jól szellőző és könnyen tisztítható anyagokból készüljön, és semmilyen méreg anyagot ne tartalmazzon. A Jukki babafészkek 100%-ban európai eredetű anyagokból készülnek, csak jó minőségű pamutot, bársonyt és plüssöt használnak a gyártásukhoz. A töltőanyag pedig speciális szilikonozott poliészter szál és poliészter vatta. Mindn alapanyag megkapta az OEKO-TEX 100 minősítést.

A babafészek kialakítása

Az extra kényelem és biztonság érdekében fontos, hogy a babafészek viszonylag magas és vastag oldalfalakkal rendelkezzen, amiket szükség szerint le lehet csatolni vagy hajtani. A magas, viszonylag stabil oldalak segítik a baba oldalra fektetését, illetve erősítik a biztonság érzését. A Jukki babafészkek oldalfala extra puha, mégis kellőképpen magas és stabil, a pici minden irányból talál kapaszkodót benne. 

Nagyon lényeges, hogy a fészek mérete állítható legyen. A Jukki babafészkeket az oldalukba varrt pamutzsinórnak köszőnhetően szorosra lehet állítani a születés utáni első időszakban, majd ahogy a baba nő, tökéletesen az igényeihez lehet szabni. Ha a zsinórt teljesen kiengeded, akár pelenkázónak is használhatod a babafészket. 

Hordozhatóság

A babafészek egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy mindig magaddal viheted – így a kicsi idegen környezetben is otthonosan érezheti magát. A Jukki babafészkek egyszerűen feltekerhetőek, így könnyen hordozhatóak és tárolhatóak. 

Babafészek szettek – minden, amire szükséged lehet

A babafészekhez érdemes beszerezni további kiegészítőket, például matracot, párnácskákat, finom meleg takarót. Ha nem szeretnéd magad összeválogatni a szükséges elemeket, akkor vásárolhatsz kész babafészek szettet is, így biztosan minden meglesz, amire szükség van. 

 A babafészek szettben minden benne van, amire a babának szüksége lehet.

A Jukki babafészek szettekhez tartozik egy kétoldalú matrac, 2 oldalú takaró és egy pillangó párna valamint lapos párna is. A legtöbb kiegészítő használata értelemszerű, de vessünk egy pillantást a különleges pillangó párnára! 

Az egyedi formájú párna úgy van kialakítva, hogy a pici feje tökéletesen illeszkedjen a felülethez, ahol fekszik. A töltőanyag (a szett többi eleméhez hasonlóan) antiallergén szilikonozott poliészter szálakból készül, így az újszülöttek és az érzékeny bőrűek számára is remek megoldást jelent. Az eredmény még nyugodtabb, pihentetőbb alvás.

Mitől különleges még a Jukki márka?

A lengyel Jukki márka nem csak forgalmazó, hanem ők maguk gyártják a termékeiket. Mindent házon belül oldanak meg, így a folyamat minden része ellenőrzött. Az alapanyagok – ahogy már említettük – 100% európai származásúak, kiváló minőségűek, a termékek ára mégis kedvező. A babafészkeket kézzel varják és gondosan ellenőrzik, így a baba a legjobb helyre kerül, és te is megnyugodhatsz , hogy a legjobbat kapja a kicsi. Éppen ez a Jukki célja, hiszen így hangzik a mottójuk is: “Támogatjuk a szuper szülőket!”

Összefoglalva a fentieket, a babafészek egy remek kiegészítő már azonnal a baba születése után, és hónapokig veletek tart az utatokon. Fontos azonban, hogy minőségi és megfelelő kialakítású modellt válassz. Nekünk elrabolta a szívünket a lengyel Jukki márka, neked is szívesen ajánljuk. 

Támogatott tartalom. (x)