Az elmúlt években egyre többen választják az otthoni villanófényes szőrtelenítést. Ami nem is csoda, hiszen az IPL szőrtelenítéssel hónapokig tartós eredményt érhetsz el, és hosszú távon jóval kifizetődőbb, mintha szépségszalonban járnál kezelésekre. Nem mindegy azonban, hogy melyik szőrtelenítő gépet választod. Mutatjuk, mire kell figyelni, és bemutatjuk a mi kedvencünket, a Braun Silk Expert Pro 5-öt.

A bőrtónus tökéletes felmérése

A villanófényes szőrtelenítők nagy energiájú, széles hullámhosszú fényt bocsátanak ki, amit a szőrtüszőkhöz céloznak. A szőrtüszők koncentráltan tartalmazzák ugyanis a szőrszálak és a bőr színét is biztosító melanint, így sokkal sötétebbek, mint a környező bőr. Az erősen pigmentált szőrtüszők elnyelik a fényt, ezáltal felmelegszenek és deaktiválódnak, a szőr növekedési ciklusa pedig megszakad. 

Ahhoz azonban, hogy a folyamat valóban hatékony és biztonságos legyen, rendkívül fontos, hogy a szőrtelenítő ténylegesen a megfelelő intenzitású fényt bocsássa ki. Ezt pedig a bőr és szőrtüsző közötti kontraszt felmérésével lehet beállítani. Szépségszalonokban ez a kezelő feladata, de az otthoni gépeknél kulcsfontosságú, hogy automatikusan történjen, hiszen a felhasználó nem rendelkezik megfelelő szaktudással. 

A Braun Silk Expert Pro 5 másodpercenként 80 alkalommal méri fel a bőrtónust és ennek megfelelően folyamatosan optimalizálja a fény intenzitását a bőr és szőr tónusának, valamint azok érzékenységének megfelelően. Ezáltal kiemelkedően hatékony és biztonságos. 

Használható-e a szőrtelenítő a kényes területeken?

Arc, hónalj, bikinivonal, intim területek – ezeken a részeken különösen körültekintően kell eljárni, ha szőrtelenítesz. Sajnos több, a piacon elérhető IPL szőrtelenítő nem ajánlott ezekre a területekre, vagy nem igazán hatékonyak. Ennek az oka részben szintén a bőrtónus felismerésében rejlik, hiszen például az intim területek, gáttájék erősebben pigmentáltak, és jóval nehezebb a beállításuk. De a túl intenzív fény is okozhat irritációt és sok esetben nincs is megfelelő fej a szőrtelenítőhöz, amivel ezeket a területeket kényelmesen lehetne kezelni.

IPL szőrtelenítés

A Braun Silk Expert Pro 5 készülék fejlesztésekor központi szerepet kapott az érzékeny területek kezelése. Amellett, hogy a Senseo Adapt™ technológia folyamatosan optimalizálja a villanások intenzitását, ez a szőrtelenítő kétféle érzékeny üzemmóddal is rendelkezik, kifejezetten a kényes területekre szabva. Ráadásul 3 különböző méretű fejet is biztosítanak a készülékhez, az intim területekre külön kis méretű, precíziós fej használható. 

Mennyit villan a szőrtelenítő gép percenként?

A percenkénti villanások száma két fontos dolgot határoz meg. Egyrészt minél gyorsabb a villogás, annál nagyobb a kezelt terület lefedettsége, tehát annál hatékonyabb a kezelés és kevesebb a kihagyott, kezeletlen terület. Másrészt a gyorsabb villanásoknak köszönhetően gyorsabban is lehet haladni a készülékkel.

A Braun Silk Expert Pro 5 ebben a tekintetben is kiemelkedő: míg a legtöbb hasonló szőrtelenítő másodpercenként 60 villanásra képes, ez a készülék több, mint a dupláját, percenként 125 villanást tud leadni. A kezelés így különösen gyors és hatékony, a kezelési tervet betartva akár már 3 hét után nagyon látványos eredmény érhető el. 

Hány villanást tud leadni az otthoni szőrtelenítő élettartama során?

A villanófényes szőrtelenítés hónapokig, sőt egyéntől függően akár egy évig is tartós lehet, ezután azonban újra elkezdenek növekedni a szőrszálak és pár utókezelésre van szükség. Éppen ezért nem mindegy, hogy az IPL szőrtelenítő élettartama során mennyi villanást tud leadni. Ez határozza meg ugyanis, hogy hány évig használhatod majd a készüléket. 

IPL szőrtelenítő gép

A Braun Silk Expert Pro 5 a maga 400.000 villanásával 22 évnyi használatra elegendő, így egyszeri beruházással ennyi ideig nem kell más kezelést alkalmaznod, vagy szépségszalonba járnod. 

Van-e bőrgyógyászati akkreditációja a készüléknek?

A villanófényes technológia alapvetően gyengéd a bőrhöz és teljesen biztonságos. Ugyanakkor a nem megfelelően bevizsgált, ismeretlen gyártótól származó készülékek okozhatnak sérülést vagy alacsony hatékonyságúak lehetnek. Ezért nagyon fontos, hogy amikor IPL szőrtelenítőt választasz, mindig ellenőrizd, hogy bőrgyógyászatilag tesztelték–e. 

A Braun Silk Expert Pro 5-öt klinikailag tesztelte a világ egyik vezető bőregészségügyi szervezete, a Skin Health Alliance és megkapta a bőrgyógyászati akkreditációt is. Így teljesen biztos lehetsz benne, hogy a bőröd a legnagyobb biztonságban van.

Képek forrása: Braun

[Támogatott tartalom]