Nyaralásnál – főleg, ha repülővel utaztok – igazi kihívást jelent a tökéletes bőrönd kiválasztása. Gyermekkel pedig ez különösen igaz. Hiszen nincs annál rosszabb, mint amikor egy kritikus pillanatban hosszasan kell kutakodni, hogy megtaláld az éppen szükséges holmit vagy a vágyott játékot, miközben a kicsi torkaszakadtából ordít. Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, hogy mi alapján válassz! 

Tervezd meg, mi minden kell majd a bőröndbe! 

Mielőtt nekifognál a keresésnek, érdemes összeszedni mindent, amit a bőröndben magaddal szeretnél vinni. A repülőgépre felvihető kézipoggyásznak már nem csak a te, de a picur legfontosabb dolgait is tartalmaznia kell, méghozzá könnyen hozzáférhető módon. Babák esetén biztosan szükséged lesz pelusra, törlőkendőre, cumisüvegre, kisgyermekkel mindehhez hozzájön egy kis harapnivaló, a kedvenc játék, és egy váltás ruha. 

Gyűjtsd össze mindazt, amit magaddal vinnél, tedd egy helyre és máris látni fogod, hogy mekkora helyre lesz szükség! Azt viszont feltétlenül vedd figyelembe, hogy maximum akkora bőröndöt válassz, ami befér az ülés alá a repülőn.

A rendezettség a kulcs!

Forrás: ecipo.hu

Ha már megvan, mi mindenre lesz szükséged, gondold át, hogy mik azok a dolgok, amiket könnyen el kell érned majd. Érdemes olyan bőröndök közül választanod majd, amelyek cipzáros külső és belső zsebekkel is rendelkeznek. A cumisüvegnek, teának jól jön a cipzáros oldalzseb, egy nagyobb külső zseb pedig tökéletes a nedves törlőkendők, snack-ek és az elektronikus eszközök tárolására. Plusz pont, ha van kifejezetten nedves ruhák elhelyezésére alkalmas tárolórekesz is a bőröndben, illetve jól jöhet egy USB-port is.

Kemény fedelű, vagy szövet borítású bőröndöt válassz? 

A műanyag, kemény borítású bőröndök tagadhatatlan előnye, hogy jobban ellenállnak a külső behatásoknak, jobban védik a bőrönd tartalmát például az esővel szemben, és kisebb az esélye, hogy a tartalmuk összetörik. Az is nagy pozitívum, hogy tartósabbak és könnyen tisztíthatók. A legtöbb modellen ugyanakkor nincsenek külső zsebek, ami megnehezíti a szükséges holmik könnyed elérését, bár erre is  van ellenpélda a piacon, ahogy az alábbi képen is látható: 

Forrás: ecipo.hu

A szövet borítású bőröndök általában több külső zsebbel rendelkeznek, emellett pedig a textil szükség esetén könnyebben javítható. További pozitívum, hogy a szövet borítás valamennyire rugalmas, így ha elszámoltad a tervezést, még mindig van arra esélyed, hogy egy kis erőlködéssel ugyan, de beférnek majd az extra holmik. 

Tartósság

Bőröndöt nem egy szezonra vásárolsz, éppen ezért érdemes minőségi, tartós anyagokból készült modellt választanod. Ha kemény borítású bőröndöt szeretnél, akkor a polikarbonát anyag a legjobb döntés. A polikarbonát ugyanis nem csak könnyű, hanem igen tartós is. Szövet borítású modell esetén pedig érdemes könnyen tisztítható, vízlepergető textilből készült bőröndöt választani, és különös figyelmet szentelni annak, hogy a varratok erősek, tartósak-e. Ha nincs időd napokat eltölteni a megfelelő bőrönd kiválasztásával, akkor nézz körül az Ecipo.hu kínálatában, ahol olyan márkák között válogathatsz, mint a Guess, Travelite vagy Puccini vagy éppen a Desigual. Itt biztosan megtalálod a megfelelőt!

(Támogatott tartalom)