A játékok közül az egyik legnépszerűbb építőkocka, a LEGO már a Marvel Univerzumot is magában foglalja. A Black Panther: Wakanda Forever c. egész estés mozifilm forgatása előtt a rendező, Ryan Coogler jelezte, hogy Chadwick Boseman színész halála után T’Challa karakterétől is elbúcsúzunk. A folytatás első előzetese azonban arról tanúskodott, hogy egy másik szereplő felveheti a Fekete Párduc köpenyét. Az új építőszett pedig már a boltokban, beharangozója lerántotta a leplet az esetleges főszereplőről. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a vadiúj Marvel-játékról.

A Marvel és LEGO sikeres együttműködése

A Marvel Super Heroes nem az első alkalom, amikor a LEGO Group Marvel-terméket gyárt. Valójában csaknem egy évtizeddel ezelőtt érintette meg a Marvel világát, köszönhetően a 2002-es Pókembernek. Sam Raimi filmtrilógiája számos összefüggő szettet ihletett, amelyek alapja a sorozat első és második filmje volt. A 2012-es Marvel termékcsalád azonban szélesebb körben mutatja be a Marvel univerzumot; muszáj volt, tekintve, hogy a Marvel Studios által teremtett világ igen sokrétű. Az eredmény egy olyan sorozat lett, amely sokkal több karakterből és járműből merített ihletet, mint a kezdeti Pókember-sorozat.

A LEGO Group első merülése egy szélesebb Marvel-témában érdekes irányt vett. A hagyományos LEGO-játékok helyett akciófigurák hármasát indította útjára, többek között Hulkot, Vasembert és Amerika Kapitányt ábrázolva. Ezek a LEGO Group Hero Factory termékcsaládjához hasonló formátumot követtek, bár rövid életűnek bizonyultak. A Marvel-filmek folyamatos megjelenése segít a LEGO rajongóinak abban, hogy gyorsan bővítsék szuperhősgyűjteményeiket, valamint bizonyos karakterek különböző verzióit. Ebbe a világba nagyon jól illik a Fekete Párduc-szett.

A LEGO-játékokban már Shuri az új Fekete Párduc

A Marvel már megmutatott egy új LEGO-készletet, amely Letitia Wright Shuriját ábrázolja a ruhában. A The Brick Fan rajongói oldalra hivatkozva nemrég három új szett jelent meg. Az egyiken Shuri láthatóan Fekete Párduc jelmezt visel, valamint az előzetesben látott arany ékszereket. A készlet Namor király tróntermét mutatja be, és látszólag nem más, mint Letitia Wright karakterét, Shurit az új Fekete Párduc öltönyben. Bár úgy tűnik, nincs rajta maszk, a rajongók egy ideje azt feltételezik, hogy T’Challa halála után Shuri lesz az, aki a Fekete Párduc szerepébe lép. A második LEGO-készlet Shurit mutatja be a laborjában, ahol saját szuperhősruhája elkészítésén dolgozik.

Amellett, hogy Shurit láthatjuk az új Fekete Párduc szerepében, a LEGO-játékok a Black Panther: Wakanda Forever több szereplőire is fókuszálnak, beleértve Namor, a tengeralattjáró és víz alatti katonái debütálását. Az MCU Namorja már nem az Atlantisz néven szereplő, hanem az ősi, vízalatti Talocan civilizáció felett fog uralkodni. „A Talocan, az óceán mélyén megbúvó ősi civilizáció uralkodója, Namor minden eszközt be fog vetni, hogy megvédje népét” – derül ki a játék leírásából.

Namort a „Narcos: Mexico” sztárja, Tenoch Huerta alakítja, a „Black Panther: Wakanda Forever” középpontjában pedig a Wakanda és Talocan nemzetei közötti háború áll. Az óceán alól érkező támadás arra kényszeríti Ramonda királynőt, Shurit, M’Bakut, Okoyét és Dora Milajét, hogy T’Challa király halála után megvédjék nemzetüket a beavatkozó nagyhatalmaktól. Az építőkockás játékok (készletek) szintén ezt a sztorit fogják folytatni.

Oda a meglepetés öröme?

Fogalmazhatunk úgy, hogy egyéni nézőpont kérdése, mennyire jó az, ha a Marvel korán leleplezi a meglepetést, ennek azonban nem mindenki örül. Igaz, már régóta lehet sejteni, hogy Shuri örökölheti bátyja trónját, a rajongók a filmen is megtapasztalhatják.

Aki pedig a játékok közül másra vágyik, megvásárolhatja a LEGO 124 darabos és többfunkciós Fekete Párduc-robotpáncélját az online áruházakban.

[PR cikk]