Terhességi kalkulátor

Kíváncsi vagy, mikor születik majd a kisbabád? Számold ki a terhességi kakulátorukkall! Tudd meg, mi a szülés várható időpontja, illetve, hogy hol tartasz pontosan a terhességben. Egy kis extra: a kalkulátor baba csillagjegyét is megmutatja!

Nincs más hátra, számoljunk! Add meg az alábbi adatokat!

Hogyan számoljuk ki a szülés várható időpontját?

A terhességi kalkulátor a baba születésének időpontját az orvosok és szülésznők által is használt Naegele-módszerrel számolja ki. A Naegele-módszer szerint az utolsó menstruáció első napjához 1 évet kell hozzáadni, majd ebből levonni 3 hónapot, és ismét hozzáadni 7 napot. Az eredmény kalkulálásánál figyelembe lehet venni az életkort, és a menstruációs ciklus hosszát. 

A várandósság időtartalma az utolsó menstruáció első napjától számítva 40 hét, azaz 280 nap  A várandósságot az utolsó menstruáció első napjától számolják, 

mivel a fogantatás időpontját nem könnyű pontosan meghatározni. A fogantatás után tehát 266 nap és 38 hét telik el.

Hol tartasz a terhességben? 

A terhességi kalkulátor azt is kiszámolja, hogy a terhesség hanyadik hetében jársz, ami azért is fontos, mert a szükséges vizsgálatokat is ehhez igazítják. A terhesség hétről hétre bejegyzés sorozatunkban pedig nyomon követheted a magzat fejlődését, olvashatsz a lehetséges tünetekről és hasznos tippeket ismerhetsz meg!

Nincs más hátra, számoljunk!