fbpx
szerda, július 24, 2024

Terhesség hétről hétre

A várandósság időszaka minden nő számára egy ismeretlen utazás, tele kérdéssel, új tapasztalatokkal, új érzelmekekkel. Sokkal könnyebb elfogadni és élvezni ezt az időszakot, ha megértjük, mi miért történik, és hogyan fejlődik a testünkben egy új élet.

Ebben szeretnénk Neked segíteni, ezért oldalunkon minden egyes terhességi hétről komoly és szórakoztató információkat is találhatsz arról, hogy mi történik a babáddal, és hogyan alakul a tested.  Ígyekeztünk a terhesség heteire lebontva minél több gyakorlati tanácsot, tippet és ötletet összegyűjteni, hogy könnyebb legyen megbirkózni a néha nem túl kellemes tünetekkel, és, hogy örömmel készülhess fel a baba érkezésére. 

Mielőtt belevágnánk, szeretnénk felhívni a figyelmedet egy érdekességre. A terhesség hivatalosan 40 hétből áll, amit az utolsó menstruációd első napjától számolnak, ugyanis a megtermékenyítés időpontját nem lehet pontosan tudni. Ez azt is jelenti, hogy valójában a terhesség első 2 hetében még nem is vagy terhes, és csak körülbelül 2 hét után történik a megtermékenyítés. Amikor például 16 hetes terhes vagy, akkor a magzat valójában csak 14 hetes. 

Az egyszerűség kedvéért a leírásban mi mégis úgy írjuk, hogy 16 hetes magzat, hogy ne keverjünk bele a számokba. 

Az alábbi képekre kattintva válaszd ki, hányadik terhességi hétben jársz!

Legfrissebb bejegyzéseink